Att starta ett UF-företag

Här tänkte vi berätta lite om hur det var att starta vårt UF-företag Stargames. Egentligen skulle man kunna säga att det är så enkelt som att komma på en idé och sedan försöka sälja den, men det krävs förstås lite mer också. För att komma igång behöver man förstås först komma på en affärsidé som man vill arbeta med. Eftersom vi är intresserade av programmering valde vi att fokusera på mobila applikationer och spel. Det är roligt, och det är även här framtiden finns just nu. Allt mer går över till mobila tjänster, och människor söker ofta efter enkla och smidiga lösningar. Hemsidor var därför något vi valde bort.

Innan man kan satsa på sin idé måste man undersöka marknaden. Man måste ta reda på om de här tjänsterna är efterfrågade, och om det finns utrymme för fler aktörer eller om marknaden redan är mättad. Startar man upp ett företag som i princip redan finns, utan att erbjuda något som lockar kunder till att välja just det här företaget, kommer man inte att nå speciellt långt. Vår affärsidé var framförallt att vi ville erbjuda enkla och användarvänliga produkter, samtidigt som vi håller priserna låga. När man har en affärsidé som man tror på gäller att skaffa startkapital. Man måste ju investera i sitt företag för att det ska kunna bli lönsamt.

Till vår hjälp i allt detta hade vi rådgivare från näringslivet, medarbetare på Ung Företagsamhet och våra fantastiska lärare som har funnits med och stöttat hela vägen. Det ligger många timmar och hårt arbete bakom vårt företag, men vi känner att vi verkligen har lyckats starta upp ett lönsamt företag som erbjuder ett värde till våra kunder. Tyvärr har vi ju bara ett läsår på oss, och snart väntar årsredovisning och avveckling, men vi njuter i fulla drag så länge det varar!