South Park – en inspirationskälla

När man arbetar med att uteckla spel får man ofta bra inspiration från andra spel. Man tittar på sådant som redan är gjort och hur väl de spelen har lyckats, och försöker sedan att göra en egen version som erbjuder något nytt och spännande. Vissa spel är förstås redan fulländade, och då kan man bara luta sig till baka, spela och önska att det var man själv som hade byggt spelet.

Ett sådant spel är South Park från Nordicbet. Det är ett otroligt bra spel som har en skön känsla och även mycket humor. Vi gillar speciellt grafiken i spelet, som är enkel samtidigt som den är snygg. Man får uppleva samma råa humor som tv-serien har, och det finns många roliga animationer. Självklart kan man vinna pengar också. Nordicbet är en av de ledande leverantörerna av online spelprodukter i världen, och det vore en dröm för oss att få utveckla ett spel till ett sådant stort spelbolag. De har nu även lanserat sitt mobilcasino, så du kan spela allt på din telefon, det gillar vi!

Vi håller just nu på att utveckla ett liknande spel. Det blir förstås inte någon kopia, för man ska akta sig för att göra saker som redan har gjorts, men det är helt klart inspirerat av South Park. Vårt spel kommer man bara att spela för nöje, det är alltså inga pengar inblandade. Det har inte heller något med South Park-gänget att göra, utan handlar om våra egna påhittade karaktärer. Om det blir bra får vi se, men det är väldigt roligt att arbeta med det. Och om vi behöver inspiration är det bara att slå på South Park och njuta!