Varför driver man ett UF-företag?

Att gå på gymnasiet innebär massor av skolarbete, många kurser, prov och en hel del att göra och tänka på. Så varför vill man då ta på sig ytterligare en uppgift när man redan har så mycket att göra? Svaret är enkelt för oss; vi ser det som en fantastisk möjlighet! Visst handlar det om mycket arbete, och man får ofta offra delar av sin fritid till företaget, men det vägs upp av den enastående chansen att på riktigt få lära sig om företagsamhet.

Erfarenheterna vi hittills har fått hade vi aldrig kunnat få på en lektion om företagande. Det är så mycket mer än att bara veta hur det går till att driva ett företag. I verkligeheten ställs man inför problem som måste lösas, och man får hålla på med riktiga varor eller tjänster. Det är en unik inblick som inte kan ersättas av några kurser, och det är en chans att få prova på att arbeta med det som kan komma att bli våra framtida yrken. Dessutom kan man redan i UF-företaget knyta kontakter som kan bli viktiga i framtiden, och startar man upp ett riktigt bra företag kan man också tjäna pengar på det.

Vi på Stargames rekommenderar alla gymnasieelever att ta den här chansen och starta upp ett UF-företag. Företagande passar inte alla, men å andra sidan kanske man upptäcker att det var mycket roligare än man trodde. Det finns många som drömmer om ett eget företag men inte vågar satsa på sin idé. Det här är det perfekta tillfället!